LA VIDA OCULTA AL FONDO

Ves enrere LA FOTJA BANYUDA

LA FOTJA BANYUDA

UN AVE EN PERILL DE ESTINCIO

 

LA FOTJA BANYUDA

És una de les nostres aus aquàtiques que ha estat declarada en perill d'extinció. Així apareix en l'últim catàleg de espècies amenaçades Ordre 6/2013 de la Conselleria d'Infraestructures Territori i Medi Ambient.

Va arribar a estar present a Andalusia, La Manxa i la franja Mediterrània, encara que a finals dels anys setanta del segle XX va estar prop de l'extinció, actualment no supera unes desenes d'exemplars dels que podem trobar a tot Europa, sent el Fondo un dels pocs aiguamolls valencians on podem observar uns pocs individus.

La degradació de les zones humides ha estat un factor fonamental en el declivi poblacional d'aquesta espècie, el coneixement dels seus costums i la seva biologia és fonamental per preservar els pocs exemplars que ens queden.

Us convidem a una xerrada sobre aquest au, on es mostraran aspectes sobre el seus hàbits i biologia, farem un recorregut pel parc on podrem veure alguns d'aquests exemplars.

DADES DE L'ACTIVITAT
  • Dia: Diumenge 24 de juny de 2018
  • Horari: de 9:30 hores a 11:30 hores
  • Lloc d'inici: Centre d'Interpretació
Entrada lliure i gratuïta fins a completar l'aforament de la sala d'audiovisuals.


Recomanem la subscripció a la llista de distribució de les notícies del nostre web. Ës la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació de cadascuna de les notícies.