LA VIDA OCULTA AL FONDO

Ves enrere Aiguamolls for future

Aiguamolls for future

CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DELS AIGUAMOLLS

DIA MUNDIAL DELS AIGUAMOLLS 
Biodiversitat = resiliència i fortalesa enfront de canvis 
Aiguamolls for future 
 
Els aiguamolls són ecosistemes molt complexos i fràgils que realitzen una funció primordial per a la supervivència humana. Aquestos enclavaments ofereixen una sèrie de funcions ecològiques i serveis ecosistèmics molt importants com el subministrament d'aigua dolça, aliments i materials de construcció, protecció enfront de les crescudes i inundacions. Constitueïxen filtres naturals mantenint l'aigua neta, són reserves de vida silvestre, ofereixen recreació i turisme, frenen la intrusió marina i contribueïxen a atenuar els efectes del canvi climàtic entre d'altres. L'augment de la biodiversitat en aquestos espais és molt beneficiós ja que els fa més forts als canvis i els confereix una major capacitat de resposta davant d'ells. El Parc Natural del Fondo forma part dels espais que conformen el Llistat d'Aiguamolls d'Importància Internacional, Llista RAMSAR.
 
Vine amb nosaltres a celebrar el Dia Mundial dels Aiguamolls i a conéixer la biodiversitat que alberga aquest meravellós enclavament. En esta ocasió hem preparat una visita a la ruta roja en col·laboració amb Riegos de Levante, Colla Ecologista d'Alacant - Ecologistes en Acció Elx - Sant Vicent del Raspeig en la que farem un recorregut per la zona dels embassaments i tindrem ocasió de participar en el seguiment d'una espècie que està colonitzant novament els nostres aiguamolls i rius, la llúdria. 
 
DADES DE L'ACTIVITAT 
 
Dia: 2 de Febrer de 2020 
Horari: de 9:30 a 13:30h 
Lloc: Porta Nord del Parc 
 
*La Colla Ecologista d'Alacant posa a disposició dels assistents un autocar gratuït que tindrà la seua eixida a Alacant i realitzarà una parada a Elx per a poder arribar al Parc Natural en un únic vehicle i així disminuir la nostra empremta de carboni.
 
Parada Alacant: Plaça de Bous 
Eixida: 8:30h 
 
Parada Elx: Estació d'Autobusos 
Eixida: 9:00h 
 
Places limitades. Inscripció en el telèfon 966678515 (de 9 a 14 hores) o per mitjà del correu electrònic parc_elhondo@gva.es
 
Avisos/recomanacions: portar roba còmoda i adaptada a les condicions meteorològiques del dia, així com esmorzar i beguda. 
 
Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la publicació de cada una dels notícies.