Visualització de contingut web

Descripció

Ruta 8: Benicàssim - la font Tallada
 
Duració: 2 hores 30 minuts
Distància: 4,8 km
Desnivell: 300 m
Cotes: 30/333 m
Endinsar-se al paratge sense agafar el vehicle
 
Aquest itinerari s'inicia a Benicàssim, caminant per la carretera CV-147 que ens porta al Paratge Natural del Desert de les Palmes. Després de creuar el pont de l'autopista, a la dreta hi ha un camí que seguim fins a trobar un senyal on girarem a l'esquerra.
 
El sòl que predomina en aquesta zona és clarament silici, comunament conegut com a gres roig. A mesura que ens acostem al barranc de Miravet la vegetació resulta més abundant i apareixen els pins (Pinus pinaster), alborços (Arbutus unedo), lligabosc mediterrani (Lonicera implexa), ginebre (Juniperus oxycedrus), que indiquen la humitat d'aquesta zona.
 
La senda acaba a la carretera que discorre pel barranc de Miravet, on trobem pi blanc (Pinus halepensis).
 
Seguim el camí asfaltat fins a arribar a la font Tallada, situada a l'esquerra del camí; des d'on podem observar les Agulles de Santa Àgueda en tota la seua plenitud. Les faldes d'aquesta cadena muntanyosa es veuen puntejades de fantàstiques sureres.
 
També podem observar, a meitat de la costera, una caseta de muntanya que servia com a magatzem o refugi dels llauradors de la zona. En la contornada d'aquesta caseta es troben restes d'un antic boscatge de carbonera, antic lloc on s'elaborava, mitjançant un procés de crema, el carbó.