Notícies

Ves enrere El Desert de les Palmes, una muntanya sagrada?

El Desert de les Palmes, una muntanya sagrada?

Puja amb nosaltres al Bartolo i descobreix-ho!

No deixes passar aquesta oportunitat de celebrar a nivell internacional aquest dia tan especial. El creixent interès sobre la importància de les muntanyes va portar a l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides a declarar l'11 de desembre com el "Dia Internacional de les Muntanyes".El tema triat enguany és "Les Cultures de la Muntanya: celebrar la diversitat i enfortir la identitat ". Per aquest motiu, pujarem a nostre cim emblema, el Bartolo. Farem la pujada senzilla, perquè no hi haja excuses possibles!

 

La ruta és una de les oficials del Parc Natural (Ruta 1: Pujada al Bartolo. Itinerari circular pel Mas d'Huguet), amb una distància de 6,8 km i un desnivell de 329 m. És una de les nostres sendes més conegudes ja que ens permet tindre una visió general de tot l'espai protegit. Des d'allà dalt es pot albirar els dos vessants del Parc: la Plana i les platges però també les muntanyes del Maestrat, el Pla de l'Arc i tot l'interior castellonenc. A més es veu la muntanya esguitada d'unes construccions religioses molt especials que són dels monjos carmelites. En el cim, entre les antenes, podem trobar l'ermita de San Miguel.

 

Però, per què es van instal·lar ací? Per què hi ha una creu en al costat del cim? Qui era Bartolo? Els donarem resposta a totes estes preguntes i moltes més. No vos ho perdeu!

 

 

Dades de l'activitat:

• Dia: diumenge 11 desembre de 2016

• Hora i lloc d'inici: 9h, "La Bartola"

• Duració de l'activitat: 3h aproximadament

• Cost de l'activitat: gratuïta. Límit 25 persones

• Més informació: 964 333 687 / paratge_desert@gva.es