Recomanacions per a la visita

Recomanacions per a la visita

 

CONSELLS D'AUTOPROTECCIÓ

 

Al Parc Natural de Chera-Sot de Chera propugnem un model de gestió sostenible de les sendes de muntanya. Algunes iniciatives ja s'estan duent a terme, amb gran èxit:

https://www.youtube.com/watch?v=MrXf77JziCk
 
Gaudeix del Parc Natural evitant riscos
 
1. Informa't prèviament sobre la dificultat i duració prevista de l'ITINERARI triat, guarda forces per al retorn i evita que la nit et sorprenga en la muntanya. Per precaució és recomanable portar una llanterna amb les bateries carregades.
2. Informa't prèviament sobre la PREDICCIÓ METEOROLÒGICA ACÍ.
3. Informa't prèviament sobre el risc d'INCENDIS forestals ACÍ. Està prohibit encendre foc en tot l'àmbit del Parc Natural, excepte en els emplaçaments autoritzats de l'àrea recreativa de l'embassament de Buseo, sempre que no hi haja risc extrem d'incendis forestals.
4. Càrrega el TELÈFON mòbil abans d'eixir, encara que has de saber que en algunes zones del Parc no hi ha cobertura telefònica. El telèfon d'emergències és el 112.
5. Si realitzares la teua excursió en SOLITARI, deixa dit a algú on aniràs i quan tens previst tornar.
6. A l'estiu inicia el recorregut prompte al matí, evitant les hores de màxima INSOLACIÓ i temperatura. Protegeix-te del sol amb barret i crema solar.
7. Porta AIGUA suficient per a tot el recorregut, sobretot en els itineraris on no existeixen fonts.
8. Usa CALÇAT esportiu, còmode i resistent, si pot ser tipus bota. Evitaràs lesionar-te.
9. Extrema les precaucions en acostar-te o apuntar-te a PRECIPICIS.
10. Si realitzares alguna activitat en el riu, informa't prèviament del risc de tempestes que podrien provocar fortes RIUADES.
11. Deixa el teu vehicle en les zones d'APARCAMENT habilitades en lloc de les cunetes de pistes o carreteres. És necessari mantindre perfectament buides les vies de comunicació per a permetre el pas de vehicles d'emergència en cas necessari.
12. Pot ser perillós circular per la xarxa de PISTES FORESTALS sense coneixement del territori pel fet que alguns trams poden trobar-se en mal estat o no tindre eixida. A més, a causa de la naturalesa argilenca del sòl, en èpoques de pluja algunes pistes es converteixen en autèntiques pistes de patinatge.
13. Banya't preferentment en les zones habilitades per a això. No entres en l'aigua llançant-te des d'alguna altura o fent piruetes. Vigila contínuament a menors i persones que no sàpien nadar.