Notícies

Ves enrere Turisme sostenible, perquè les muntanyes importen

Turisme sostenible, perquè les muntanyes importen

 

 

Com tots els mesos de desembre, enguany celebrem el Dia Internacional de les Muntanyes al Parc Natural de Chera-Sot de Chera amb una ruta guiada a un dels pics més emblemàtics de la zona: el Cinco Pinos. Travessarem El Burgal, el barranc de L'Ermita, i la Lloma de la Corcera, passant per la font de Juan Blanquilla o la cova del Cavall, fins a arribar al punt més alt de la Serra de Cinco Pinos.
 
Els ecosistemes de muntanya es troben fortament amenaçades pel canvi climàtic i la sobreexplotació. El turisme sostenible a les muntanyes pot contribuir a crear opcions de mitjans de subsistència sostenibles i a la conservació del paisatge i la diversitat biològica. És una manera de preservar el patrimoni natural i cultural, a fi de promoure els productes d'alt valor de la localitat.
 
El turisme a les muntanyes atrau al 20% del turisme mundial. No obstant això, el turisme és un dels sectors que més ha sigut afectat per la pandèmia de la Covid-19. A les muntanyes, les restriccions imposades per la pandèmia han agreujat les vulnerabilitats de les comunitats locals. En aquesta important efemèride, el lema de la qual d'enguany és "El turisme sostenible a les muntanyes", xarrarem sobre aquestes qüestions, cada vegada més d'actualitat. 
 
Uneix-te a la conversa en les xarxes socials usant l'etiqueta #MountainsMatter (#LesMuntanyesImporten)
 
 
No dubtes a inscriure't, t'esperem!
 
Dades de l'activitat:
 
    • Dia: dumenge, 19 de desembre de 2021.
    • Hora i lloc d'inici: 8:30 h. CI del Parc Natural (C/La Fuente 52, Chera).
    • Duració de l'activitat: 5 hores aproximadament.
    • Dificultat: Alta.
    • Distància: 15 km.
    • Edat mínima: 12 anys
    • Desnivell: altitud màxima 1,166 m, altitud mínima 647 m.
    • Cost de l'activitat: gratuïta. 
    • Avisos: Places limitades. Inscripció prèvia obligatòria. 
    • Inscripció prèvia en: 606857028 o parc_cherasotdechera@gva.es
 
Dades necessàries:
 
- Nom de contacte
- Nombre de participants (adults i xiquets/es)
- Telèfon de contacte
- Població de procedència
 
    • Recomanacions: portar menjar, aigua, roba i calçat còmode, ulleres de sol, gorra. Recordeu que hem de complir en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries, respecte a la distància de seguretat de 1'5 m, i l'ús de màscareta en cas de no poder guardar aquesta distància de seguretat. No acudir a l'activitat en cas de tindre símptomes compatibles amb la COVID-19.
 
Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació. ACÍ