Informació per acampar al pantà de BuseoAvís:  passos a nivell del riu impracticables en la ruta 6 taronja camí de ferradura

Pròximes activitats del parc natural

Notícies del Parc Natural

Ves enrere Nous registres de rates penades en el municipi de Chera

Nous registres de rates penades en el municipi de Chera

 

Els passats dies 22, 23 i 24 d'octubre s'ha celebrat a Requena el II Congrés de Naturalesa de la Meseta Requena-Utiel, amb gran èxit d'assistència. Entre alguns dels seus continguts més interessants, destaca la presentació del pòster de l'estudi realitzat per l'Equip de Seguiment de Fauna Amenaçada de VAERSA, en el qual es van fer públics els nous registres de rates penades en el municipi de Chera, en l'àmbit del Parc Natural de Chera-Sot de Chera. 
 
En aquest estudi, en el qual van participar membres de la Societat Valenciana d'Ornitologia, queda reflectida la importància que alberga el Parc Natural per a aquests animals. Destaquen especialment les cites de rata penada de ferradura mediterrània, per tractar-se d'una espècie cavernícola per a la qual a penes es coneixen refugis de cria en el nostre territori, i la cita de la rata penada de bosc, espècie lligada a zones forestals ben conservades que compta amb molt poques dades de presència a la Comunitat Valenciana, i que a més totes elles estan localitzades en latituds superiors.