mapa de parques

Pròximes activitats dels parcs

ver más actividades de empresas

notícies dels parcs

El Fondo

Ves enrere Exposició L'ANGUILA I EL PROJECTE #GesPescArt

Exposició L'ANGUILA I EL PROJECTE #GesPescArt

EXPOSICIÓ CENTRE D'INTERPRETACIÓ


 

Exposició L'ANGUILA I EL PROJECTE #GesPescArt
EXPOSICIÓ CENTRE D'INTERPRETACIÓ

Els aiguamolls aporten innombrables beneficis i serveis ecosistèmics a la humanitat, com la regulació dels cicles hídrics i de nutrients o l'aprovisionament d'aigua, però també la conservació de la biodiversitat i la provisió d'aliment, ja que alberguen espècies d'interés pesquer, entre les quals es troben algunes amenaçades com l'anguila europea.

Aquests espais, que són especialment importants en zones àrides i semiàrides, i les espècies que habiten en ells, pateixen diferents pressions, com la pressió per diferents usos, que ocasiona alteració i fragmentació de l'ecosistema, i fins i tot la seua desaparició per l'ocupació; les espècies exòtiques invasores (EEI); o efectes derivats del canvi climàtic, o la contaminació.

El projecte Pesca artesanal per a la gestió d'aiguamolls costaners i espècies d'interés pesquer (GePescArt) ha sigut posat en marxa per ANSE i compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Programa Pleamar, cofinançat pel FEMP (Fons Europeu Marítim i de Pesca).

L'exposició composta per 7 panells divulgatius, mostra diferents aspectes de l'anguila europea (biologia, presència, amenaces, relació amb l'ésser humà, etc. ) amb especial atenció sobre la seua situació en aiguamolls del Sud-est Ibèric, com la Mar Menor, el tram sota del Riu Segura o els Aiguamolls del Sud d'Alacant. També inclou les diferents accions d'estudi i seguiment de l'espècie que l'Associació desenvolupa en el marc del Projecte #GePescArt i altres anteriors, així com les diferents propostes orientades a la conservació de l'espècie i el seu hàbitat. 

DADES DE L'EXPOSICIÓ

HORARI VISITES:

De dilluns a divendres de 9:00-14:00h
Dissabtes de 12:00-14:00h
Diumenges i festius de 9:00-14:00h

LLOC: Centre d'Interpretació del Parc Natural El Fondo

MÉS INFORMACIÓ: 96 667 85 15; parque_elhondo@gva.es

 

SI CERQUES...