mapa de parques

Pròximes activitats dels parcs

ver más actividades de empresas

notícies dels parcs

Túria

¡Arrelant el Futur! 

Emmarcat en la campanya del Dia de l'Arbre i dins d'una sèrie de jornades en diferents punts del Parc, el Parc Natural del Túria col·labora al costat de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria , l'Aliança per l'Emergència Climàtica de València, Amics de la terra del país valencià i Ecoriba, us conviden a participar en una jornada de voluntariat per a ajudar a regenerar la vegetació de la ribera del riu Túria en una jornada per a repoblar espècies d'arbres i arbustos de ribera.

La ribera del riu ha patit nombrosos impactes al llarg de la història, que han conclòs en una pèrdua de bosc de ribera a favor de la proliferació d'espècies exòtiques invasores, que han minvat la qualitat ecològica d'aquest ecosistema. Un clar exemple són les grans masses de canyar que ocupen el lloc on creixien boscos de xops, àlbers, salzes o oms.

L'objectiu d'aquestes repoblacions és crear illes de dispersió de les espècies autòctones, per a ajudar a la formació d'una massa arbòria i arbustiva que afavorisquen la biodiversitat i a la fixació de contaminants atmosfèrics.

 

La jornada es planteja perquè la puguen gaudir persones de tota les edats, consistirà en un xicotet recorregut interpretatiu per a conéixer el valor del patrimoni natural de l'ecosistema de ribera i els beneficis de recuperar-lo, per a posteriorment dur a terme la repoblació.

 

Dades de l'activitat:

  • Dia: diumenge 6 de Març de 2022.

  • Hora d'inici: 10:30 h

  • Lloc: Àrea Recreativa de Riba-roja de Túria

  • Duració aproximada: Aprox. 2-3 hores

  • Avisos: Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia necessària

  • Inscripció: valencia@tierra.org   a.emergenciaclimaticavlc@gmail.com

  • Recomanacions: Cal portar aigua, roba i calçat apropiats per a caminar per terreny forestal i guants tipus jardiner.

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació” – http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion


 

SI CERQUES...