notícies dels parcs

« Ves enrere

Saps qui és C. alexandrinus? descobreix-ho amb nosaltres.

L'Albufera

Saps qui és C. alexandrinus? descobreix-ho amb nosaltres.

OBSERVACIÓ GUIADA DELS NIUS DE CORRIOL CAMANEGRE, UNA ESPÈCIE EMBLEMÀTICA DE LES NOSTRES PLATGES. ELS MÉS XICOTETS PODRAN PINTAR EL SEU PROPI CORRIOL I DESCOBRIR COM SÓN ELS SEUS NIUS.

 

El corriol camanegre és un habitant característic de platges, arenals costaners, saladars i llacunes. Aquesta espècie ha patit intensament l'acusat procés de transformació esdevingut a les nostres platges i aiguamolls, la qual cosa ha provocat la seua progressiva disminució, estant catalogat com a espècie Vulnerable.

De març a agost, coincidint amb l'època de nidificació, podem observar-los en aquelles platges que encara conserven part de les seues dunes. Del mateix color marró que l'arena, ronda nerviós en la vora i a peu del cordó dunar, a la recerca de menjar. En altres ocasions, simplement es queda quiet, passant desapercebut mentre vigila pendent de qualsevol moviment que ocórrega al seu voltant.

En aquesta jornada coneixerem com viuen i les seues amenaces, i gràcies a la col·laboració de SEO/BirdLife, gaudirem d'un punt d'observació de corriols en l'Estany del Pujol, farem una ruta interpretativa pels voltants i els més xicotets de la casa podran realitzar un taller per a pintar el seu propi corriol i descobrir com són els seus nius de prop i els materials que pot utilitzar.


 

 • Dia: diumenge 2 de maig de 2021.

 • Horari: 10.00 a 13.00 hores.

 • Punt de trobada: l'Estany del Pujol.

 • Activitat gratuïta.

   

  Avís: places limitades, inscripció prèvia necessària 963 868 050.

  ÚS OBLIGATORI DE MÀSCARA I DE GEL HIDROALCOHÒLIC Al COMENÇAMENT D'AQUESTA. ES PREGA MANTINDRE LA DISTÀNCIA DE SEGURETAT RECOMANADA.

  Recomanacions: portar roba i calçat còmodes, aigua, esmorzar, prismàtics i càmera de fotos.