notícies dels parcs

« Ves enrere

Finalitza la XIV Setmana de la Biodiversitat de la Comunitat Valenciana

Serra d'Irta

Finalitza la XIV Setmana de la Biodiversitat de la Comunitat Valenciana

Al llarg d'aquestes quatre jornades i amb l'objectiu d'estudiar la riquesa de les espècies silvestres sobre una zona determinada, més d'un centenar de participants, entre els quals hi havien d'ambit local com investigadors, cientìfics, naturalistes, etc han realitzat diferents activitats al camp per a la prospecció de la zona d'estudi amb la determinació tant d'espècies terrestres com marines. Fet que ha permés la incorporació al Banc de Dades de 8.620 nous registres que se sumen als 7.362 dels últims 20 anys, fins a aconseguir la xifra de 15.982 en la zona.

Entre els assoliments més destacats d'aquesta edició s'ha aconseguit la troballa d'algunes plantes singulars, com l'espècie paràsita Orobanche austrohispanica, que representa la primera cita per a les comarques de Castelló, o l'endemisme Teucrium flavum subespècie glaucum, la presència de la qual es limitava fins ara a les zones del sud de València i el nord d'Alacant. Així mateix, també s'han produit les primeres cites de noves espècies de fitoplàncton dulciaqüícola a la Comunitat Valenciana

Per altra banda també s'ha confirmat en la zona la presència de la tortuga mediterrània, una espècie, en perill d'extinció, reintroduïda en anys anteriors al Parc Natural.

Els treballs que es duen a terme al llarg de la setmana enriqueixen el Banc de Dades de Biodiversitat (BDBCV), que amb més de dos milions de referències, constitueix la major plataforma de recopilació de dades d'accés lliure a través d'Internet sobre la presència i distribució geogràfica de les espècies de flora i fauna silvestres de la Comunitat Valenciana.


A més a més una vegada estiguen incorporades totes les dades i realitzat l'informe final aquest estarà disponible per a consulta a la nostra web del parc.