HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere VIU POSIDÒNIAMENT - VISITA GUIADA A UNA PLATJA NATURAL

VIU POSIDÒNIAMENT - VISITA GUIADA A UNA PLATJA NATURAL

Les praderies de Posidonia oceanica són comunitats clau en el funcionament del nostre sistema litoral. Aquesta planta marina endèmica de la Mediterrània ens aporta multitud de beneficis, tant directes com indirectes: protegeix i conserva les platges, augmenta la transparència de l'aigua, manté una elevada biodiversitat, produeix oxigen i segresta CO2 atmosfèric, etc.

No obstant això, aquestes comunitats generadores de vida són molt sensibles a determinades actuacions humanes, particularment aquelles que alteren la transparència de l'aigua, com els abocaments d'aigües residuals, o aquelles que suposen accions mecàniques sobre aquestes, com poden ser el fondeig lliure d'embarcacions recreatives o la instal·lació de boies amb ancoratges deficients, a més de ser sensible a les modificacions del seu hàbitat derivades del canvi climàtic.

Per aquest motiu, us convidem a participar en aquesta activitat dirigida a conéixer a aquesta planta marina tan important per al nostre benestar, entendre la seua funció ambiental i socioeconòmica, de quina forma l'afecten els diferents impactes a què es veu sotmesa i, en definitiva, descobrir com la seua conservació pot contribuir a la sostenibilitat de les generacions futures.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: diumenge, 12 de juliol de 2020.

Horari de l'activitat: de 10.00 a 12.30 h.

Punt de trobada: el punt de trobada per a les famílies participants serà el pàrquing de "Vil·la Gadea" a Altea

Per a visualitzar el recorregut proposat podeu utilitzar aquest enllaç de Google Maps.

Desenvolupament de l'activitat: des del pàrquing de Vil·la Gadea a Altea ens desplaçarem fins a Port Senso, durant el recorregut realitzarem diferents parades en relació a la Posidònia oceànica, els beneficis que ens aporta i els impactes que suporta, parlarem dels arribatges i la correcta gestió de les platges, i ens refrescarem donant-nos un bany en una ‘platja natural'.

L'activitat serà lineal des de Vil·la Gadea fins a Port Senso, encara que la distància a recórrer és poca (uns 1000 metres).

Duració de l'activitat: 2,5 hores. La durada de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat a realitzar les diferents explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat com el de donar-nos un bany.

Observacions: recomanem portar-hi roba còmoda, vestit de bany, tovallola, gorra, crema solar, escarpins, ulleres de bussejar, aigua i esmorzar. 

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

Dades necessàries per a la inscripció, de cadascuna de les persones interessades a participar en l'activitat:

· Nom i cognoms.

· Edat.

· Número de telèfon mòbil*.

· Correu electrònic de cadascun dels participants*.

· Localitat de residència.

* (dades no necessàries per als menors d'edat).

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dijous 10 de juliol de 2020.

Activitat gratuïta. La inscripció és obligatòria i s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació. Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.

Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales.

Introdueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".