HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

« Ves enrere

RN Illes Columbretes: Jardí de Columbretes en el Planetari

RN Illes Columbretes: Jardí de Columbretes en el Planetari

El Centre d'Informació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes, en col.laboració amb l'Ajuntamento de Castelló ha establert una zona de plantes de Columbretes al jardí del Planetari, edifici on s'hi troba ubicat. Este matí ha tingut lloc l'acte de plantació en el qual Constantino Simó, Responsable de Dinamització de la Reserva Natural i Gonzalo Romero, regidor de Sostenibilitat, han tingut ocasió de plantar alguns exemplars.
Amb tot això es pretén ampliar l'oferta educativa als col.legis de manera que a més de visitar l'exposició de Columbretes ubicada al Planetario, la tècnic mediambiental de les illes puga mostrar algunes de les plantes més rares que es troben a l'arxipàlag i els xiquets puguen contemplar-les, tocar-les i olorar el perfum de les flors.
Per a portar a terme el projecte tenim la planta obtesa per l'"Equip de Vida Silvestre" del CIEF de la Conselleria de Medi Ambient a partir de llavors recolectades pels guardes en Columbretes. Per ara es començarà plantant Medicago citrina, també coneguda com a alfals arbori de Columbretes, el nom científic de la qual, “citrina”, es degut a la coloració groga llima de les flors. Aquesta planta arbustiva que pot arribar a medir alvoltant de 2 metres d'añçada és un endemisme d'àrea restringida, únicament es troba en les illes Columbretes, os te la major població del món, i esporàdicament en alguns illots d'Eivissa, Cabrera i en l'illot La Mona a Xàbia. Esta planta està catalogada com a vulnerable en el Catàleg Nacional d'Espècies Amenatzades i Catàleg Valencià d'Espècies de Flora Amenatzades.
TIPUS D'ACTIVITAT : Altres