HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

« Ves enrere

RECOLLIDA DE LA SAL A LES SALINES DE BONMATÍ

RECOLLIDA DE LA SAL A LES SALINES DE BONMATÍ

tinerari guiat per les Salines de Bonmatí on coneixerem el procés d'obtenció de sal, exemple de sostenibilitat per a la conservació d'enclaus naturals.

Perquè es mantinga al llarg del temps la gran riquesa biològica existent al Parc Natural de les Salines de Santa Pola un aspecte fonamental és la circulació permanent d'aigua marina gràcies al funcionament de les explotacions salineres. Aquest fet permet que fins i tot durant l'hivern trobem aigua en les tolles d'aquest aiguamoll, la qual cosa suposa que les basses romanguen inundades durant tot l'any i que hi haja una aportació contínua de nutrients, permetent la presència de multitud d'espècies de fauna i flora, especialment d'aus, a totes les estacions de l'any. Podem doncs afirmar que aquest fet és un clar exemple de la importància de la gestió sostenible per a la conservació d'àrees protegides.

Per a conèixer com l'activitat salinera és fonamental al Parc Natural de les Salines de Santa Pola proposem un recorregut per l'interior de les explotacions de les Salines de Bonmatí per a conèixer el procés d'obtenció de sal en aquestes salines, de la mà del personal que hi treballa. Coneixerem les instal·lacions, el sistema propi de "collita" així com el seu ric patrimoni arqueològic, i acabarem la visita al costat de les "muntanyes de sal", que són tot un símbol paisatgístic d'aquest Parc Natural.


 

DADES DE L'ACTIVITAT

  • Dia: dijous 30 de setembre octubre de 2021.

  • Duració de l'activitat: 09.00 h a 11. 00h aprox.

  • Lloc de trobada: Centre d'Interpretació del Parc Natural "Museu de la Sal" (Per a després traslladar-nos en vehicles particulars al lloc de la visita).

  •  Avisos: Activitat gratuïta Inscripció obligatòria. Informació: parque_santapola@gva.es 965938590.

  • Recomanacions: esmorzar, beguda, roba i calçat còmode.


 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la publicació de cada una de les notícies.