HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere PESCA ARTESANAL I CONSUM RESPONSABLE

PESCA ARTESANAL I CONSUM RESPONSABLE

Per al mes d'octubre us proposem una activitat encaminada a conèixer el funcionament de la Confraria de Pescadors d'Altea, la seua llotja, les embarcacions d'Arts menors, que pesquen dins de l'àmbit marí del Parc Natural, les arts de pesca utilitzades, els beneficis ambientals d'aquest tipus de pesquera i del consum de productes frescos de proximitat i per a donar a conèixer les espècies que solen capturar-se i les seues temporades, tot això relacionat amb la recent obtenció del certificat "Marca Parcs Naturals de la C.V.", en la categoria de producte natural, de les captures obtingudes per part de les embarcacions artesanals d'arts menors de la Confraria de Pescadors d'Altea.

A través d'aquesta activitat pretenem mostrar als participants un exemple d'una activitat econòmica sostenible adaptada a les normes de l'entorn natural on es desenvolupa, sent un dels objectius del Parc Natural promoure mecanismes que asseguren una activitat social i econòmica sostenible, que garantisquen la conservació dels recursos i valors ambientals de l'espai.

L'activitat desenvolupada per les embarcacions d'Arts menors, que pesquen dins de l'àmbit marí del Parc Natural de la Serra Gelada, s'entén que és sostenible en relació a les pesqueres i tipus d'arts que utilitzen, ja que poden operar de forma selectiva sobre hàbitats sensibles, com són les praderies de Posidònia oceànica existents en l'àmbit marí del Parc Natural, amb un mínim impacte sobre aquelles, contribuint d'aquesta forma a una pesca més responsable i a la creació d'una economia blava intel·ligent.

A més de tot això, i gràcies a la col·laboració de la Confraria de Pescadors d'Altea i al Restaurant Racó de Toni d'Altea, s'oferirà a tots els participants la possibilitat de degustar el peix de temporada capturat per les embarcacions d'arts menors incloses dins de la "Marca Parcs Naturals de la C.V," a la Serra Gelada, a un preu reduït 15 euros els adults, xiquets a la carta (per a consultar el menú punxe ací).

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: dimecres, 9 d'octubre de 2019 (Dia de la Comunitat Valenciana).

Horari de l'activitat: de 10.00 h a 13.30 h.

Punt de trobada / inici de ruta: entrada del port d'Altea.

Per a saber com arribar utilitza aquest enllaç de Google Maps, i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 3,5 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps emprat en la visita a la llotja, a conèixer els diferents tipus d'arts emprats i conèixer les embarcacions certificades amb la marca parcs naturals, com l'empleat en les diferents explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat.

Observacions: Recomanem portar roba còmoda, i dur menjar i beguda lleugera per a l'esmorzar. Després de l'activitat, i junt aquelles persones interessades a degustar el peix fresc de temporada certificat amb la marca Parcs Naturals, ens desplaçarem al restaurant Racó de Toni, per la qual cosa serà necessari en el moment de la inscripció indicar si es desitja acudir al restaurant o no, i d'aqueixa forma poder gestionar la reserva.

L'activitat és gratuïta, havent de ser sufragat per part de cada participant el menú degustació de peix de la badia (Marca Parcs Naturals), preparat pel restaurant Racó de Toni, el qual s'ofereix a un preu reduït de 15 euros adult, xiquets a la carta(per a consultar el menú punxe ací).

Dades necessàries per a la inscripció, de cadascuna de les persones interessades a participar en l'activitat:

·          Nom i cognoms.

·          Edat.

·          Número de telèfon mòbil *

·          Correu electrònic de cadascun dels participants *

·          Localitat de residència.

·        Indiqueu si es desitja reservar per a menjar en el restaurant Racó de Toni, o no, i el nombre de comensals  (Menú 15 euros adult).

                *(dades no necessàries per als menors d'edat).

 

CONDICIONS GENERALS PER A la INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dimarts 8 d'octubre, fins a les 14.00 h.

Activitat gratuïta, cada participant haurà de córrer amb les despeses individuals del menjar al restaurant. Places limitades. La inscripció és obligatòria ja que el nombre de places és limitat i s'atendran les sol·licituds per ordre d'entrada al correu del Parc.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es; per a més informació poden trucar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09.00 a 14.00 h.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies del nostre web. Ja que és la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic, en el moment de la seua publicació".

Seguiu-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.

Si no voleu rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals, podeu donar-vos de baixa en l'enllaç següent:

http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales

Introduïu el vostre correu electrònic al final de la pàgina i premeu «Anul·lar la subscripció».