HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Passeig en bici pels «Lluents»: aigua, vegetació i Xitxarra d’aigua.

Passeig en bici pels «Lluents»: aigua, vegetació i Xitxarra d’aigua.

La migració entre dos continents de la Xitxarra d'aigua, en perill d'extinció, és de les més llargues entre els ocells: sorprèn i impressiona els kilòmetres recorreguts per a un ocell de tan poc pes i grandària.

Encara que visite la península, a penes posa sobre ella, està de trànsit. Encara així, els nostres aiguamolls li oferixen la possibilitat de parar uns dies per a alimentar-se i descansar. Després d'augmentar de pes continua el seu llarg viatge.

Gracies a l'aigua, la vegetació i la diversitat d'ambients, la Xitxarra s'alimenta, es refugia i descansa. Ajudem l'ocell millorant l'hàbitat, oferint-li diversitat d'ambients amb una aclarida de la vegetació palustre, aconseguint espais oberts amb aigua i uns altres més densos.

L'aclarida d'aquestes zones, els «Lluents», són aprofitats per la resta d'ocells i animals, i aconseguim mantindre i millorar paisatges aquàtics. Aquesta multifunicionalitat dels «Lluents» és una de les millors avantatges d'aquesta restauració d'hàbitat, duta a terme per la Fundació Global Nature, mitjançant el projecte LIFE-Paludicola, en la Marjal de Pego-Oliva i altres aiguamolls.

Vine amb la teua bici per a conèixer els «Lluents», gaudir del paisatge que deixen els espais oberts amb aigua, i conèixer millor aquest xicotet i sorprenent ocell i la seua millora d'hàbitat.


 

Dades de l'activitat:

 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les noticies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjans d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació. A