HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Les orquídies del Paisatge Protegit de la Serra Bernia i Ferrer

Les orquídies del Paisatge Protegit de la Serra Bernia i Ferrer

Les orquídies són el grup de plantes superiors que posseeix major nombre d'espècies en el planeta. Es calcula que existeixen unes 35.000 espècies, la immensa majoria de les quals només viuen en climes tropicals. Aproximadament un 1% ( entorn de 350 espècies) viuen en el continent europeu, havent-se reconegut almenys 46 a la Comunitat Valenciana.

Les orquídies europees tenen formes molt diferents a les tropicals, i tant les seues flors com la resta de la planta són molt més xicotetes que les de les espècies exòtiques que habitualment es comercialitzen. No obstant això, la forma de les flors de les orquídies autòctones és sovint espectacular, sent freqüent que recorden l'aspecte d'algun insecte, especialment aquelles que pertanyen al gènere Ophrys, les flors del qual tenen forma d'abella.

Realitzarem un recorregut per l'ombria del Paisatge Protegit de la Serra Bernia i Ferrer per a localitzar tractar d'identificar les orquídies presents en aquest espai natural.

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

Data: Dissabte 27 de març de 2021.

Horari: A partir de les 10:00 h.

Punt de trobada: Cases de Bernia (o Pinos en Xaló)

Per a saber com arribar utilitza este enllaç i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 2,5-3 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps empleat a realitzar les distintes explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat. La distància que recorrerem està en funció de la localització dels exemplars, però estarà entre 5-6 quilòmetres, quasi sempre per pista forestal o senda.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms.
  • Edat.
  • Número de telèfon mòbil*.
  • Correu electrònic de cada un dels participants*.
  • Localitat de residència.

* (dades no necessaris per als menors d'edat) .

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el divendres 26 de març de 2021.

Observacions: Portar roba i calcer adecuats per a caminar per la montanya, així com algo d'aigua.

Activitat gratüita. L'inscripció és obligatòria, doncs per motiu de la COVID-19, les places son llimitades i per tant hem de cumplir en tot moment amb les recomanacions dels autoritats sanitaries, al respecte de la distància de seguritat de 1'5 m i l'us de mascaretes en cas de no poder mantindrer la distancia de seguretat. No acudir a l'activitat en cas de tindrer síntomes compatibles amb la COVID-19.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació.Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturales.Introdueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".