HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere LA COLLITA DE LA SAL A LES SALINES DE BONMATÍ

LA COLLITA DE LA SAL A LES SALINES DE BONMATÍ

Itinerari guiat per les Salines de Bonmatí on coneixerem el procés d'obtenció de sal, exemple de sostenibilitat per a la conservació d'enclaus naturals.

Perquè es mantinga al llarg del temps la gran riquesa biològica existent al Parc Natural de les Salines de Santa Pola un aspecte fonamental és la circulació permanent d'aigua marina gràcies al funcionament de les explotacions salineres. Aquest fet permet que fins i tot durant l'hivern trobem aigua en les tolles d'aquest aiguamoll, la qual cosa suposa que les basses romanguen inundades durant tot l'any i que hi haja una aportació contínua de nutrients, permetent la presència de multitud d'espècies de fauna i flora, especialment d'aus, a totes les estacions de l'any. Podem doncs afirmar que aquest fet és un clar exemple de la importància de la gestió sostenible per a la conservació d'àrees protegides.

Per a conèixer com l'activitat salinera és fonamental al Parc Natural de les Salines de Santa Pola proposem un recorregut per l'interior de les explotacions de les Salines de Bonmatí per a conèixer el procés d'obtenció de sal en aquestes salines, de la mà del personal que hi treballa. Coneixerem les instal·lacions, el sistema propi de "collita" així com el seu ric patrimoni arqueològic, i acabarem la visita al costat de les "muntanyes de sal", que són tot un símbol paisatgístic d'aquest Parc Natural.


 

DADES DE L'ACTIVITAT

  •  Dia: divendres 16 d'octubre de 2020.

  • Duració de l'activitat: 09.00 h a 11.30h aprox.

  • Lloc de trobada: Centre d'Interpretació del Parc Natural "Museu de la Sal" (Per a després traslladar-nos en vehicles particulars al lloc de la visita).

  • Avisos: Activitat gratuïta Inscripció obligatòria. Informació: parque_santapola@gva.es 965938590

- Nom i cognoms

- núm. de participants (especificar xiquets i adults)

- núm. telèfon de contacte i correu electrònic

  • Recomanacions: Portar gel hidroalcohólico, protector solar, repel·lent antimosquits, dinar i beguda.

  • Important: recordar que per a majors de 6 anys serà obligatori l'ús de mascareta per realitzar l'activitat. Els grups estaran limitats a un màxim de 20 persones, afanya't i no perdis l'oportunitat.

  • Recomanem la subscripció a la llista de distribució de les notícies del nostre web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats de Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la publicació de cadascuna de les notícies.