HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere La brigada antiplagues

La brigada antiplagues

Ferrerets i Totestius formen part d'una singular brigada antiplagues que aquests mesos necessiten una neteja de casa

La salut dels boscos està molt lligada als ocells que habiten en ell. Els totestius, ferrerets, raspinells o el pica-soques blau són algunes de les espècies que trobem en la nostra brigada antiplagues. Ells s'alimenten d'insectes que en moltes ocasions causen greus danys als arbres com és el cas de la processionària.

Per a ajudar a aquesta singular brigada, des del Parc Natural, s'han instal·lat caixes niu que serveixen de refugi i ajuden a la seua reproducció. En aquestes dates una vegada abandonades les caixes és el moment idoni per a les tasques de revisió i neteja de cara a la següent primavera.

Acompanya'ns i gaudeix d'un matí diferent en l'Àrea Recreativa de Don Guillén. Sota l'ombra de les pinedes negrals coneixerem una mica més dels ocells que componen la brigada antiplagues i que nidifiquen en el territori amb la revisió i neteja de les seues caixes niu.
 

Dades de l'activitat

 

  • Dia: 25 d'octubre.
  • Hora d'Inici: 10:30 H
  • Duració: 3 hores aproximadament
  • Lloc d'Inici: Àrea Recreativa de Don Guillen a 3 Km del nucli urbà direcció Losilla de Aras.

Avisos: Places limitades, inscripció prèvia necessària (660127491, parque_puebladesanmiguel@gva.es).

Recomanacions: Portar esmorzar, aigua, calçat còmode i prismàtics (opcional).

 

Recordeu que hem de complir en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries, respecte a la distància de seguretat de 1,5 m, i a l'ús obligatori de màscares en cas de no poder guardar aquesta distància de seguretat. Important no acudir a l'activitat en cas de tindre símptomes compatibles amb la COVID-19.