HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

« Ves enrere

LA BIODIVERSITAT COM A RECURS EDUCATIU

LA BIODIVERSITAT COM A RECURS EDUCATIU

Fartet en les salines

En el Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Salinas de Santa Pola disposem d'una salina marítima en xicoteta grandària que recrea una salina tradicional. La idea va sorgir de l'aprofitament d'un pou adjacent a aquesta tolla, des del qual s'extrau aigua del subsòl amb una elevada salinitat. La salina consta de tres basses (pre-concentrador, concentrador i cristal·litzador) d'una grandària reduïda en els quals s'introdueix aigua salada, tot això per a conèixer el funcionament d'una salina i aconseguir el producte final que és la sal.

Com a ecosistemes rics en biodiversitat les salines alberguen flora i fauna en moltes ocasions úniques aqueix és el cas del fartet, un peix endèmic del sud-est ibèric de només 5 centímetres de longitud.

Realitzarem un recorregut per aquesta salina per a posar en valor el patrimoni etnològic saliner, centrant-nos en la producció i recollida de la sal de manera tradicional en el nostre cristal·litzador i també descobrirem a un dels nostres peixos més emblemàtics el fartet, de veritat que encara no el no coneixes, veuen i et sorprendràs.


 

DADES DE L'ACTIVITAT

  • Dia: dissabte 16 d'octubre de 2021.

  • Duració de l'activitat: 10.00 h a 11. 30 h aprox.

  •  Lloc de trobada: Centre d'Interpretació del Parc Natural "Museu de la Sal".

  • Avisos: Activitat gratuïta Inscripció obligatòria. Informació: parque_santapola@gva.es 965938590.

  • Recomanacions: esmorzar, beguda, roba i calçat còmode.


 

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la publicació de cada una de les notícies.