notícies dels parcs

I Marató Ornitològica

I Marató Ornitològica

Setmana de les aus migratòries al Parc Natural

El Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca us convida a la:

I MARATÓ ORNITOLÒGICA

El dia 8 de maig es celebra el Dia Mundial de les Aus Migratòries. Al Parc Natural ens agraden molt els nostres veïns emplomallats i per això hem decidit ampliar la celebració dedicant una setmana a les aus migratòries i creant la I Marató Ornitològica del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca.

Qui pot participar? 

Es tracta d'una activitat gratuïta i oberta a tothom. Pot participar des de l'ornitòleg més reconegut fins els què no sabem diferenciar un voltor d'un trist.

Com puc participar? 

- Visita el Parc Natural des del 8 al 16 de maig.

- Elabora un llistat amb les aus que observes, escoltes, que hi trobes els seus rastres... Pots fer-lo tu mateix o ajudar-te d'aquesta GUIA on trobaràs les més comunes.

- També pots enviar-nos dibuixos i fotografies de les aus que observeu durant la visita. Amb tot el material que rebem farem un collage que publicarem a la pàgina web del Parc.

- Envia'ns-en a: prat.cabanes.torreblanca@gmail.com o, si estàs utilitzant l'aplicació eBird, pots compartir el teu llistat amb el conte del Parc Natural (Prat Cabanes-Torreblanca).

Com identifique les aus que trobe? 

Si no tens molta idea de com identificar les diferents espècies d'aus que pots trobar pots fer-nos una visita a qualsevol dels centres d'interpretació del Parc Natural perquè et donem algunes pistes. Aquí podeu descarregar una GUIA amb les espècies més habituals al Parc Natural i amb ilustracions de les més comunes.

A més, Internet està ple de recursos que et poden resultar útils per a saber quin ocell tens davant, i que et contaran dades i y curiositats de cada espècie. Des del Parc Natural us recomanem la pàgina de la SEO/Birdlife que te un identificador d'aus i l'aplicació Merlin de The Cornell Lab, disponible per a Android i iOS. Si en volta de veure un ocell l'estàs escoltant, podeu intentar identificar-lo amb l'aplicación BirdNET, també de The Cornell Lab.

Encara tinc algun dubte...

Posa't en contacte amb nosaltres al correu parque_cabanes@gva.es, en els tel. 964 376 410 i 636 502 585 o vine a visitar-nos!

Observacions: durant la visita al Parc Natural us recomanem que porteu roba i calçat adequat, aigua, mascareta i prismàtics.