HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere L’ Aigua: El cor de la Marjal

L’ Aigua: El cor de la Marjal

El 22 de març celebrem el Dia Mundial de l'Aigua. Enguany porta per lema "Valorem l'Aigua" i no podíem deixar passar aquesta ocasió sense organitzar una activitat per a valorar el nostre tresor més preuat en la marjal: l'Aigua.

La forma en què valorem l'aigua determinarà la forma en què es gestione i es repartisca. L'aigua val molt més que el preu que paguem per ella: l'aigua té un valor incalculable i summament complex per a les nostres llars, la nostra cultura, la nostra salut, la nostra educació i la nostra economia, així com per a la integritat del nostre entorn natural.

Si descurem qualsevol d'aqueixos valors, correm el risc de gestionar de manera deficient aquest recurs finit i irreemplaçable.

Realitzarem una ruta lineal entre la Muntanyeta Verda i la Font Salada, aproximadament uns 6km anada i volta totalment plans, durant la qual parlarem de l'aigua des de 5 perspectives diferents:

1. Valorem les fonts d'aigua: recursos hídrics naturals i ecosistemes.

2. Valorem les infraestructures hidràuliques: emmagatzematge, tractament i subministrament.

3. Valorem els serveis relacionats amb l'aigua: aigua potable, sanejament i serveis de salut.

4. Valorem l'aigua com a input per a la producció i l'activitat socioeconòmica: alimentació i agricultura, energia i indústria, empreses i ocupació.

5. Valorem els aspectes socioculturals de l'aigua: qualitats recreatives, culturals i espirituals.

 

No te la pots perdre!

Places limitades.

 

Dades de l'activitat:

 • Dia: dissabte 27 de març de 2021.

 • Hora i lloc d'inici: 09:30h. Parking Muntanyeta Verda (38º52'30"N 0º5'15"W; 38.875, -0.0875).

 • Duració de l'activitat: 3'5 hores aproximadament. 6 km anada i tornada.

 • Cost de l'activitat: gratuïta.

 • Inscripció prèvia en: 679 195 227 o en el correu electrònic: parque_pegooliva@gva.es, fins a les 13.30 h del divendres anterior.

 • Dades necessàries per a la inscripció, de cadascuna de les persones interessades a participar en l'activitat:

  - Nom i cognoms
  - Edat
  - Número de telèfon mòbil
  - Correu electrònic de cadascun dels participants
  - Localitat de residència
  (dades NO necessàries per als menors d'edat)

 • Recomanacions generals: Protecció solar, aigua, gorra, repel·lent d'insectes, bolígraf, roba i calçat còmode i adequat (pot haver-hi zones entollades)

 • Complir amb la normativa i recomanacions referents al COVID-19, es recorda especialment l'ús obligatori de màscara així com respectar les mesures de seguretat sanitària de distància social. Els menors sempre acompanyats. També es recomana portar gel hidroalcohòlic i bolígraf propi.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjans d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació. A