HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Dia del Cranc

Dia del Cranc

El cranc de riu és una de les especies d'invertebrats més amenaçada, ajuda a la seua conservació i participa en la solta d'exemplars

El carranc de riu (Austropotamobius pallipes), és un dels invertebrats més amenaçats de la Península Ibèrica i de la Comunitat Valenciana. Poblacions abundants i estables s'han vist afectades des dels anys huitanta el que va originar que es prengueren mesures de protecció a nivell autonòmic, estatal i europeu. Una de les actuacions que es duen a terme és la cria en captivitat i el posterior alliberament en hàbitats adequats amb l'objectiu que l'espècie torne a poblar els nostres rius i barrancs.

T'invitem a celebrar el Dia del Carranc 2017 en el Parc Natural de la Puebla de San Miguel el 7 de octubre. José Urbano, cap de Zona Mediambiental del Rincón de Ademuz, ens farà una ponència sobre la cria en captivitat, la recuperació i la situació actual d'esta espècie al Rincón de Ademuz. Després de la xarrada realitzarem una solta d'exemplars de carranc de riu autòctons en un hàbitat adequat per a ells.

Acosta't a conéixer esta singular espècie en el Parc Natural de la Puebla de San Miguel, t'esperem!!!

 

Dades de l'activitat

 

  • Día: 7 d'octubre.
  • Hora de Inici: 10:30 h.
  • Lloc d'Inici: Casa Forestal, Oficina del Parc Natural de la Puebla de San Miguel.
  • Eixida de camp: S'indicarà el lloc al final de la xarrada, els assistents hauran de desplaçar-se en vehicle particular fins al punt de solta de carrancs.

 

Avisos: Places limitades, inscripció prèvia necessària (660127491, parque_puebladesanmiguel@gva.es).

Recomanacions: Portar esmorçar, aigua, i calçat de muntanya.