HISTÒRIA D'UNA FOTJA BANYUDA

Ves enrere Coneixent les mines d’ocre de l’Albir

Coneixent les mines d’ocre de l’Albir

 

La utilització de l'ocre com a pigment es remunta a època prehistòrica, encara que la seua explotació a petita escala es va prolongar fins a principis del segle XX, com és el cas de la mina "Verge del Carmen" situada dins de l'àmbit del Parc Natural, al costat del far de l'Albir. En aquest bell exemple d'arqueologia industrial encara es conserven part dels antics habitatges dels miners, la infraestructura de transport del mineral i restes de l'antiga activitat minera en la zona. Aprofitant aquest ric patrimoni cultural us proposem en una visita guiada per a tota la família a la pròpia explotació minera situada en la cala de la Mina, acompanyats per l'educador ambiental del parc natural per a conéixer no sols aspectes històrics d'aquest lloc sinó també curiositats de la seua geologia, fauna i flora.

I per a finalitzar, com baixarem a la Cala de la Mina, us deixem oberta la possibilitat de tot aquell que ho desitge puga donar-se un bany en les seues cristal·lines aigües.

 

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

  • Data: Diumenge, 26 de juliol de 2020.

  • Horari de l'activitat: 10:00 h.

  • Punt de trobada / inici ruta: Entrada Ruta roja (camí del Far de l'Albir).

Per a saber còm arribar utilitza aquest enlllaç i planifica la teua visita.

Duració de l'activitat: 2,5 hores. La duració de l'activitat és orientativa, i inclou tant el temps empleat a realitzar les distintes explicacions relacionades amb la temàtica de l'activitat com el desplaçament fins a la zona.

Observacions: Com finalitzarem l'activitat en la Cala de la Mina, tot aquell que vulga podrà prendre el bany en aquest punt.

Dades necessàries per a la inscripció, de cada una de les persones interessades a participar en l'activitat:

  • Nom i cognoms.

  • Edat.

  • Número de telèfon mòbil *

  • Correu electrònic de cada un dels participants *

  • Localitat de residència.

* (dades no necessaris per als menors d'edat) .

 

La inscripció està llimitada a 20 persones.

 

CONDICIONS GENERALS PER A LA INSCRIPCIÓ

L'últim dia per a realitzar la inscripció serà el dijous 23 de juliol de 2020.

Activitat gratuïta. La inscripció és obligatòria, però si convenient per poder gestionar millor l'espai on farem les activitats.

La inscripció s'haurà de realitzar a través del correu electrònic: serragelada@gva.es, per a més informació poden cridar al telèfon 629 321 248, en horari d'oficina de 09:00 a 14:00 h.

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu electrònic automàtic en el moment de la seua publicació.Segueix-nos en Twitter @GVAparcs i en Instagram @GVAParcsNaturals.Si no vol rebre més correus informatius de les Activitats dels Parcs Naturals pot donar-se de baixa en el següent link:http://listserv.gva.es/cgi-bin/mailman/listinfo/actividades_parquesnaturalesIntrodueix el teu correu electrònic al final de la pàgina i prem a "Anul·lar la seua subscripció".