notícies dels parcs

Celebra amb nosaltres el Dia del Medi Ambient plantant lliri groc

Celebra amb nosaltres el Dia del Medi Ambient plantant lliri groc

CELEBRA AMB NOSALTRES EL DIA DEL MEDI AMBIENT PLANTANT LLIRI GROC

El 15 de desembre de 1972, l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient, per a sensibilitzar a l'opinió pública respecte de la necessitat de preservar i millorar el medi ambient. Per això, et convidem a celebrar amb nosaltres aquesta efemèride el pròxim dia 2 de juny.

Realitzarem una plantació de lliri groc (Iris Pseudacorus) en els cavallons dels camps d'arròs de la zona coneguda com El Campot.

El seu ús en els marges i ribes frena l'erosió i és una alternativa a l'ús d'enderrocs per a fixar el terreny de séquies i canals.

Aquesta planta està ben adaptada a l'Albufera, on suporta la inundació dels arrossars a l'hivern i els períodes de sequera a la primavera.

Comptarem, a més, amb la presència de Paco Casany amo dels terrenys, que ens explicarà com funciona un tancat i les labors que s'estan realitzant en aquests moments.

 

La planta és cedida pel Centre de Conservació d'Espècies Dulciaqüícoles de la Comunitat Valenciana.

 

  • Data: 02/06/2018

 

  • Horari: de 09.30 h a 12.00 h aproximadament.

 

  • Lloc d'inici: pàrquing del Palmar. Des d'allí eixirem tots junts a la zona de plantació.

 

Recomanacions: roba còmoda i calçat apropiat, gorra, protecció solar, repel·lent per a mosquits, esmorzar i aigua. Si tens botes d'aigua, pots portar-les per a accedir a llocs de major dificultat.

 

Activitat gratuïta.

 

Avís: places limitades, inscripció prèvia necessària 96 386 80 50

 

Observacions:

La responsabilitat civil corresponent a la visita i, si és el cas, l'assegurança d'accidents, aniran a càrrec del participant.

 

Les Zones de Reserva del parc natural t'ofereixen diferents activitats per a celebrar el Dia del Medi Ambient: