Accessibilitat

Accessibilitat

Apostem per uns Parcs Naturals accessibles, de tots i per a tots.

Informa't ací dels recursos disponibles i de tota la informació detallada sobre accessibilitat per a cada Parc Natural de la Comunitat Valenciana.

Accessibilitat en el Parc Natural Puebla de San Miguel

Ves enrere Accessibilitat en el Parc Natural Penyal d'Ifac

Accessibilitat en el Parc Natural Penyal d'Ifac

CENTRE D'INTERPRETACIÓ

Horari de d'atenció al públic: tots els dies de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30, inclusivament cap de setmana i festius, de 9.00 a 14.00 hores.

El centre roman tancat al públic els dies: 1 i 6 de gener i 24, 25 i 31 de desembre.

Els dies que es realitzen activitats guiades en l'exterior, és possible que el centre d'Interpretació premanezca tancat, per això aconsellem telefonar amb antelació al  679 195 912.

Accessibilitat persones amb diversitat funcional VISUAL

Accés des del pàrquing per mitjà d'un paviment empedrat i ampli per a poder anar tant amb bastó o gos pigall. Hi ha paviment amb relleus just a l'entrada del Mirador de Llevant i al llarg de la ruta del mirador hi ha diverses zones amb paviment amb relleus que indiquen la zona de descans (condicionades amb bancs).

Accessibilitat persones amb diversitat funcional AUDITIVA

  1. Les sales d'exposició contenen panells il·lustratius i explicatius dels ambients i valors naturals que podem trobar al Parc Natural, així com una recreació del penya-segat del Penyal amb uns botons que activen els sons d'alguns dels ocells més representatius el parc. Les sales contenen diferents maquetes del Penyal d'Ifac.
  2. El Centre d'Informació també disposa d'una xicoteta exposició fotogràfica amb imatges de flora, fauna i de l'Ús públic del Parc Natural.

Accessibilitat persones amb diversitat funcional FÍSICA

  • Accés sense obstacles a tot el Centre d'Informació.
  • Accés sense obstacles a l'Exposició.
  • Zona de pic-nic accessible.
  • Aparcament accessible.

Accessibilitat persones amb diversitat funcional INTEL·LECTUAL

Els grups concertats o persones particulars amb aquesta diversitat funcional, seran atesos per l'equip d'Educació Ambiental. Aquests adaptaran les explicacions al nivell cognitiu del grup.

Itineraris adaptats

Ruta Roja del Parc Natural del Penyal d'Ifac: és una ruta parcialment adaptada, a la qual poden accedir la majoria dels col·lectius amb diversitat funcional (només fins al túnel). La ruta pot presentar dificultats per a les persones amb mobilitat reduïda.

Al llarg del camí es pot gaudir del ric medi natural del Parc i apreciar les vistes panoràmiques de la localitat de Calp.

Tot aquest tram fins a l'arribada a l'entrada del túnel està delimitat amb palissades de fusta i està totalment desaconsellat continuar fins al cim, ja que no està adaptat. 

El mirador de Llevant és un xicotet circuit tancat amb diversos miradors xicotets i amb algunes zones de descans amb bancs, està adaptat per a tots els col·lectius.