Accessibilitat

Accessibilitat

Apostem per uns Parcs Naturals accessibles, de tots i per a tots.

Informa't ací dels recursos disponibles i de tota la informació detallada sobre accessibilitat per a cada Parc Natural de la Comunitat Valenciana.

Accessibilitat en el Parc Natural Puebla de San Miguel

Ves enrere Accessibilitat en el Parc Natural Penyagolosa

Accessibilitat en el Parc Natural Penyagolosa

CENTRE D'INTERPRETACIÓ

Horari de visites: dilluns a diumenge de 10:00 a 14:00 hores.

Accessibilitat diversitat funcional VISUAL

1- El Arboretum Josep Vigo i Bonada, zona enjardinada amb plantes característiques del parc natural, presenta una passarel·la amb rampa adaptada i vorada lateral per a persones invidents, la qual connecta l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa amb el Centre d'Interpretació.

2- A la maqueta de l'orografia del Parc Natural i la seva zona d'influència, a l'exterior del Centre d'Interpretació, es representa el relleu en la zona, els diferents municipis, els masos, l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa, el Centre d'Interpretació, les fonts, els rius, el Pla de Vistabella, etc. mitjançant diferents textures.

3- A la carbonera i forns de calç, a l'exterior del Centre d'Interpretació, el visitant podrà conèixer la disposició dels elements que els componen mitjançant les seves diferents textures.

4- La sala d'exposició a l'interior del Centre d'Interpretació, espai habilitat per divulgar els valors culturals i històrics de la zona, presenta diferents objectes que podran ser reconeguts mitjançant la seva textura com la llana, les esquelles, els instruments musicals ( "dolçaina i tabalet "), les teules, el carbó, la llenya, les gerres, diferents eines de la cuina, etc.

5- A la sala d'exposició també trobem un panell musical amb quatre cançons típiques de la zona que podran ser detectades mitjançant la seva audició.

6- A la sala d'exposició, així mateix disposa d'una mostra amb les principals plantes aromàtiques i medicinals presents en l'entorn del Parc Natural les quals podran ser reconegudes mitjançant el sentit de l'olfacte.

Accessibilitat diversitat funcional AUDITIVA

1- Panells fotogràfics i amb textos informatius dels valors culturals i històrics de la zona a la sala d'exposició, així com dels valors naturals del parc natural, amb imatges dels paisatges, flora i fauna.

2- Vídeo amb imatges i frases curtes per divulgar els valors naturals i explicar la gran biodiversitat present al Parc Natural així com els principals paisatges, flora i fauna present.

3- Arborètum Josep Vigo i Bonada, zona enjardinada amb panells informatius i fotografies de les plantes característiques del parc natural.

Accessibilitat diversitat funcional FÍSICA

1- WC adaptat per a persones en cadires de rodes.

2- Accés sense obstacles a tot el Centre d'Interpretació excepte a la planta superior.

3- Accés adaptat a persones en cadires de rodes des del ermitori de Sant Joan de Penyagolosa fins al Centre d'Interpretació a l'Arboreto Josep Vigo i Bonada.

4- Aparcament proper al Centre d'Interpretació.

5- Berenador costat de l'aparcament dels Vivers.

6- Zones de descans (merenderos amb paellers als voltants del Centre d'Interpretació i en l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa)

7- Aparcaments de l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa i els vivers forestals.

 

Accessibilitat diversitat funcional INTEL·LECTUAL

1- L'adaptació dels continguts al Centre d'Interpretació que puguin resultar més complicats de comprendre, són aclarits pels educadors ambientals en les seves xerrades divulgatives i explicatives del Parc Natural.

2- Fotografies de fauna, flora i paisatges del Parc Natural i divulgació dels valors naturals i culturals i històrics per part dels educadors ambientals que evoquen sentiments positius i de curiositat per la natura en general i el Parc Natural en particular en els qui visiten el centre d'Interpretació.

3- Arborètum Josep Vigo i Bonada, zona enjardinada amb panells informatius i fotografies de les plantes característiques del parc natural.

Itineraris adaptats

Totes les rutes estan adaptades per a persones amb diversitat funcional auditiva i intel·lectual.

A més a més, disposes de les rutes rosa i taronja (del Pi dels Quatre Forques i del Rodesnar) adaptades per a realitzar-les amb cadires CRAN (Joelette)