Cadires adaptades CRAN/JOËLETTE

Cadires adaptades CRAN/JOËLETTE

T'agradaria passejar per la natura usant les nostres cadires adaptades?

La "Cadira de Rodes Adaptada per a la Natura" (CRAN/JOËLETTE) és una cadira de rodes d'una única roda que permet a persones amb mobilitat reduïda o qualsevol tipus de diversitat funcional, realitzar activitats de senderisme en el medi natural. Aquesta cadira permet realitzar excursions còmodes, sempre ajudats per un mínim de dos acompanyants.

El Parc Natural prestarà la cadira sempre en l'horari que establisca el propi parc, i per les rutes que cada Parc Natural considere que són aptes per al pas d'aquesta cadira.

Per el moment, Parcs Naturals compta només amb dues cadires CRAN/JOËLETTE itinerants, per la qual cosa et recomanem consultar amb antelació quan estarà disponible al Parc Natural del teu interés.

Maneig

El nombre d'acompanyants per a moure la cadira ha de ser com a mínim de dues persones, amb una bona condició física. L'acompanyant posterior assegura l'equilibri de la cadira i l'acompanyant davanter s'encarrega de la tracció i direcció. Encara així, en tots els casos recomanem realitzar l'activitat amb més de dues persones (familiars, amics,...), perquè puguen fer-se relleus. En cas que no pugues disposar d'acompanyants suficients el Parc Natural t'ajudarà a aconseguir-los.

Qui pot sol·licitar una CRAN/JOËLETTE?

  • Particulars que desitgen passar un bon moment entre familiars i/o amics en la naturalesa.

  • Un centre educatiu (de qualsevol nivell) que tinga entre el seu alumnat una persona amb mobilitat reduïda o nul·la.

  • Una associació relacionada amb persones amb diversitat funcional, ja siga per filosofia de l'associació, ja siga perquè en la seua associació hi ha persones amb mobilitat reduïda.

Formes part d'algun col·lectiu no representat a dalt? Crida'ns igualment.

Condicions de préstec

1. El sol.licitant serà el responsable de la correcta utilització del la cadira Joëlette i les instal·lacions (mobiliari interior i exterior, zones ajardinades, delimitacions especials, etc.), del Parc Natural.

2. L'horari de préstec de la cadira serà des de les 9.00 hores del matí fins a les 13.45 hores del mateix dia, hora a la qual la cadira haurà de ser retornada.

3. Cada Parc Natural oferirà una sèrie de rutes específiques per a l'ús de la Joëlette i les cadires no podran eixir d'aquestes rutes

4. El Parc Natural es reserva el dret de no atendre la sol·licitud de préstec o ajornar-la per: situació meteorològica adversa prevista per al dia de la sol·licitud, algun inconvenient puntual en l'estat de la ruta, o per experiències negatives prèvies amb el sol·licitant, derivat d'un ús incorrecte de la cadira o del seu comportament en l'entorn natural.

5. L'entitat que sol·licite la Joëlette, haurà de comptar amb un número de 4 persones com a mínim per a poder moure la cadira. En cas que un sol·licitant no compte amb persones suficients per a moure la cadira, el Parc Natural contactarà amb associacions per a trobar persones que desitgen col·laborar amb el projecte PUGEM AMB TU!.

6. El sol.licitant serà el responsable que el grup deixe l'àrea utilitzada neta de residus i de la correcta utilització de les papereres i contenidors.

7. El sol.licitant serà el responsable del comportament del grup durant el desenvolupament de l'activitat.

8. El sol.licitant estarà present i acompanyarà al grup durant tot el temps que dure l'activitat.

9. Les condicions de la visita establides en aquest document no podran modificar-se si no es comunica a l'Equip Técnic del Parc Natural amb una antelació mínima de 15 dies.

10. La responsabilitat civil corresponent a la visita i, si és procedent, l'assegurança d'accidents, correran a càrrec del grup.

11. Respecte a l'ús o a l'activitat desenvolupada amb la Joëlette mai ha d'haver-hi una relació lucrativa per part del sol·licitant.

 

Calendari CRAN/JOËLETTE 2024

Consulta ací on i quan podràs sol·licitar la CRAN per a visitar els nostres Parcs. 


Anima't a passar un dia en la naturalesa!