Cofradía de Pescadores de Altea

La Confraria de Pescadors d'Altea, i la seua llotja situada dins del port d'Altea, disposa de 3 embarcacions de tresmall entre els seus afiliats, les quals fan les pesqueres dins del Parc Natural de la Serra Gelada, que és un dels paratges inclosos en els parcs naturals de la Comunitat Valenciana, en la badia del qual hi ha nombroses espècies i unes altres que acudeixen en temporada o solen utilitzar la badia per a migrar a altres zones.

 

Les embarcacions d’arts menors són embarcacions de poc calat i de fins a 12 metres d'eslora, que fan servir xarxes d'art de fons fixes, que són de diverses mesures, com les xarxes de tresmall que consten de tres draps de xarxa superposats, la sepiera i la bonitolera. Són arts que s'utilitzen per a capturar les diferents espècies, com el bonítol, que se sol pescar a l'estiu i tardor; la melva, que es pesca de juny a octubre; el roger, que es captura a la tardor (de setembre a desembre); la sépia, de febrer a juny, o lletxa, que se sol pescar a l'octubre. Totes les espècies solen capturar-se esporàdicament durant tot l'any depenent de l'art que s'utilitze, però alguns casos com el bonítol, la letxa o la melva són peixos de pas i solen estar més saborosos en cadascuna de les temporades.


 

Les nombroses espècies de peixos, crustacis i altres invertebrats que hi ha en aquests fons amb les condicions adequades per a prosperar, fan que, junt al seu valor natural, existisca un innegable interés econòmic pel seu caràcter de recurs pesquer.


 

La major singularitat de la zona es deu probablement al fet que aquestes excepcionals condicions naturals d'aquest medi marí, on apareixen especialment rellevants les prades de posidònia. Per aquest motiu la figura de parc natural resulte idònia per a aconseguir els objectius de declaració d'aquest espai, partint de la necessitat d'equilibrar el desenvolupament socioeconòmic amb la conservació dels recursos i valors dels espais naturals, ja que són embarcacions que per les seues pesqueres i tipus d'arts que utilitzen, poden operar sobre hàbitats sensibles i la seua utilització no és nociva ni perjudicial al medi marí, sinó que aquest tipus d'embarcacions es dirigeixen a una pesca més sostenible i a la creació d'una economia blava intel·ligent.

[imagen]
[imagen] [imagen] [imagen] [imagen]
 
Datos de contacto y localización

Cofradía de Pescadores de Altea

C/ Sant Pere, 45-1º A

03590-Altea

Telef. 965840109-Oficina

          965840061-Lonja

Email: cofraltea@cofradiapescadoresaltea.com

 
Logo
Productes
Pescados de arte menor ´- Cofradía de Pescadores de Altea
Tornar