Descripción imagen: Acceso cortado a vehiculos a la caseta de madera por motivos de conservación y seguridad

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Descripción imagen: ATENCIÓN OBRAS)

                                                                                                       
Descripció: Desvío provisional paso inferior V-30(Pincha aquí). Desvío provisional ruta fluvial (Pincha aquí).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


INFORMACIÓN DE LAS LONAS NEGRAS DEL TURIA

La comúnmente denominada Caña o "Arundo donax" , es una Especie Exótica Invasora (EEI) que amenaza la diversidad biológica por su gran capacidad de crecimiento, puesto que compite por los recursos naturales y desplaza a las otras especies en los lugares donde se establece, disminuyendo la biodiversidad del territorio.

La Ley 42/2007, de 13 de diciembre, del Patrimonio Natural y de la Biodiversidad, define una Especie Exótica Invasora (EEI)  como "aquella que se introduce o establece en un ecosistema o hábitat natural o seminatural y que es un agente de cambio y amenaza para la diversidad biológica nativa, ya sea por su comportamiento invasor, o por el riesgo de contaminación genética".

Características de la Especie (PDF)

En el Parque Natural del Turia está extendida en los margenes del rio y en sus proximidades, ocultando en muchas ocasiones el mismo e imposibilitando el crecimiento otros especies características del bosque de ribera en el Turia como por ejemplo Alamos, Chopos, Sauces, Carrizo, Eneas, etc; Evitando así que los visitantes puedan observar y apreciar un paisaje más enriquecedor para la vista.

Además, produce un impacto muy importante y que tiene una recurrencia anual: La propagación de incendios forestales.

Por eso, se está llevando a cabo una colaboración entre la Confederación Hidrográfica del Júcar, el Parque Natural del Turia de la Generalitat Valenciana y Ayuntamientos pertenecientes en el Parque Natural, que consiste en la eliminación de especies invasoras pero enfocado principalmente a la Arundo donax, mediante el desbroce y cubrición con coberturas opacas para posteriormente repoblar con especies autóctonas características de un bosque de ribera.

 

 

 

 

Próximas actividades del parque

noticias del parque

Atrás El Turia y su extraordinaria fauna oculta

El Turia y su extraordinaria fauna oculta


 

El Parc Natural del Túria , els invita a participar en una jornada per a conéixer una part de la fauna que viu en el riu i que té un paper molt important en la biodiversitat de l'ecosistema fluvial.

De la qualitat de les aigües del riu, depén directament la quantitat d'espècies d'animals i la densitat d'estos. Tradicionalment i fins que va ser obligatori el depurar les aigües domèstiques i industrials, tots els municipis situats prop del riu ho utilitzaven per a abocar les aigües residuals i així fer-les “desaparéixer”.

La majoria de les persones quan visita un riu, espera poder veure les aus o els peixos que viuen en ell o junt amb ell, però solen passar desapercebuts un grup d'animals que amb poques paraules són coneguts com “macroinvertebrats” i que tenen un paper molt important en la cadena tròfica del riu, entre les seues funcions més importants en l'ecosistema del riu, estan la de descompondre matèria orgànica i la de ser aliment d'altres espècies d'animals.

A nivell ecològic, són tan importants que els científics els estudien per a analitzar i classificar la qualitat de l'aigua dels rius en funció de la presència i abundància d'unes espècies o altres de macroinvertebrats.

La jornada consistirà en un xicotet recorregut interpretatiu per a conéixer la ribera del riu Túria, posteriorment es durà a terme la captura de macroinvertebrats en diversos punts del riu, per a, analitzar les espècies i la seua possible abundància i establir la qualitat de l'aigua del riu. És una jornada per a tots els públics, apta per a realitzar en família.

 

Dades de l’actividat:

 

 • Día: dissabte 24 de setembre de 2022.

 • Hora d’inici: 09:30 h

 • Lloc: Centre de Visitants del Parc Natural del Túria (Vilamarxant).

 • Duració aproximada: Aprox. 3,5 hores.

 • Avisos: Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia necessària

 • Inscripció: parque_turia@gva.es/ 96 271 87 15 – 660 127 250. Preferentment per email indicant les següents dades:

  • Nom complet de la persona responsable.

  • Nombre de participants (edat dels xiquets si escau)

  • Telèfon móvil.

  • Població de procedencia.

 • Important: Es pot inscriure un màxim de 4 places per correu-i o trucada, llevat que es tracte de menors d'una mateixa unitat familiar.

 • Recomanacions: Portar esmorzar i aigua. Portar calçat que es puga mullar, perquè alguns participants es ficaran al riu per a capturar els animals.

   

Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació”- http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion