Acuarium Virtual del L.I.C. Ifac - Parc Natural de la Serra Gelada

L.I.C. IFAC - PARC NATURAL DE LA SERRA GELADA
GALERIA DE FLORA I FAUNA SUBMARINA

La posada en marxa del "Acuarium Virtual del L.I.C. Ifac-Parc Natural de la Serra Gelada" constitueix la segona etapa d'un Projecte d'Informació i Comunicació, que va tindre el seu inici amb el "Insectarium Virtual del Parc Natural del Penyal d'Ifac" en 2018, i que amb el temps pretén arribar abastar la totalitat de la biodiversitat del P.N. del Penyal d'Ifac, a través de galeries fotogràfiques de les seues espècies, ordenades taxonòmicament.

Totes les fotografies s'han realitzat en els fons marins del tram de costa comprés entre el Parc Natural del Penyal d'Ifac i el de la Serra Gelada (Penyal d'Ifac, derelicte "el Perles", llosa de Toix, Cala Gasparet, Morro de Toix, façana marítima de la Serra Gelada, Illeta Mitjana, Illa de Benidorm i llosa de Benidorm).

L'objectiu que es persegueix, no sols és donar a conéixer la flora i fauna submarina d'aquesta zona, sinó que a més es pretén introduir al públic en les particularitats i característiques dels diferents grups, a través de l'arbre taxonòmic en el qual apareixen situades les espècies.

Aquest arbre taxonòmic constitueix la principal eina de navegació de la web, i ens permet situar cada espècie en la seua posició relativa en la classificació. Per a accedir a les fotografies de les espècies es pot fer directament, punxant en el nivell ordre, la qual cosa ens permetrà visualitzar les diferents famílies, gèneres i espècies, o es poden anar explorant les diferents categories des del nivell superior, REGNE, la qual cosa ens donarà una imatge bastant completa del grup en qüestió.

Les descripcions que inclou cadascuna de les categories superiors es completen amb un llistat dels tàxons del nivell immediatament inferior, citats en la Comunitat Valenciana. Ja en el nivell ordre, punxant en els noms científics de les espècies s'obri la fitxa corresponent en el Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana, la qual cosa proporciona una gran quantitat d'informació addicional a les fotografies (descripcions, cites, taxonomia, estatus legal i mapes de distribució).

S'ha volgut dotar al treball del major rigor científic, és per això que s'està desenvolupant en estreta col·laboració amb experts del citat Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana, i és la raó per la qual, quan no hi ha hagut absoluta certesa amb la identificació d'una espècie, això s'ha indicat amb l'abreviatura cf. (confer: confronte's amb), o s'ha deixat el tàxon a nivell de gènere (sp.).

En tractar-se d'un projecte dinàmic, sense data de finalització, la incorporació de noves entrades serà constant, per la qual cosa en algun moment és possible que no apareguen part dels continguts de les mateixes de manera immediata. 

 

NOMBRE DE REGISTRES ACTUALMENT: 210

 

Les fotografies són propietat de l'autor (© Aarón Sanchís Martínez, Alejandro Izquierdo Rosique, Fundació Oceanogràfic, Jose Rafael García March-IMEDMAR, Manuel Vicedo Martínez, Nacho L.-Astilleros Machado, Pablo Zuriguel Martinez i Sebastián Hernandis Caballero-IMEDMAR). Se n'autoritza l'ús per a fins no comercials si se'n cita la procedència.

 

DOMINI EUKARYOTA