Notícies

Ves enrere Grans desconeguts de la fauna del riu Túria

Grans desconeguts de la fauna del riu Túria

   El Parc Natural del Túria junt amb l'Ajuntament de Bugarra i el Club de Pescadors Esportius de Bugarra, volen invitar-los a participar en una jornada per a conéixer una part de la fauna que viu en el riu i que té un paper molt important en la biodiversitat de l'ecosistema fluvial.

   De la qualitat de les aigües del riu, depén directament la quantitat d'espècies d'animals i la densitat d'estos. Tradicionalment i fins que va ser obligatori el depurar les aigües domèstiques i industrials, tots els municipis situats prop del riu ho utilitzaven per a abocar les aigües residuals i així fer-les "desaparéixer".

    La majoria de les persones quan visita un riu, espera poder veure les aus o els peixos que viuen en ell o junt amb ell, però solen passar desapercebuts un grup d'animals que amb poques paraules són coneguts com "macroinvertebrats" i que tenen un paper molt important en la cadena tròfica del riu, entre les seues funcions més importants en l'ecosistema del riu, estan la de descompondre matèria orgànica i la de ser aliment d'altres espècies d'animals.

   A nivell ecològic, són tan importants que els científics els estudien per a analitzar i classificar la qualitat de l'aigua dels rius en funció de la presència i abundància d'unes espècies o altres de macroinvertebrats.

 

  La jornada consistirà en un xicotet recorregut interpretatiu per a conéixer la ribera del riu Túria, posteriorment es durà a terme la captura de macroinvertebrats en diversos punts del riu, per a, analitzar les espècies i la seua possible abundància i establir la qualitat de l'aigua del riu. És una jornada per a tots els públics, apta per a realitzar en família.

 

 

Dades de l'actividat:

 

  • Día: dissabte 18 de setembre de 2021.
  • Hora d'inici: 09:30 h
  • Lloc: Platja Fluvial de Bugarra, junt amb la seu del Club de Pescadors Esportius de Bugarra (Vilamarxant).
  • Duració aproximada: Aprox. 4 hores.
  • Avisos: Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia necessària
  • Inscripció: parque_turia@gva.es/ 96 271 87 15 – 660 127 250. Preferentment per email indicant les següents dades:
  1. Nom complet de la persona responsable.
  2. Nombre de participants (edat dels xiquets si escau)
  3. Telèfon móvil.
  4. Població de procedencia.
  • Important: Es pot inscriure un màxim de 4 places per correu-i o trucada, llevat que es tracte de menors d'una mateixa unitat familiar.
  • Recomanacions: Portar esmorzar i aigua. Portar calçat que es puga mullar, perquè alguns participants es ficaran al riu per a capturar els animals. És obligatori per a complir amb la normativa de sanitat, que totes les persones que participen en la jornada utilitzen màscara.

 

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació"- http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion