Notícies

Ves enrere El Túria en bici – Setmana europea de la Mobilitat Sostenible / Dia mundial sense cotxes

El Túria en bici – Setmana europea de la Mobilitat Sostenible / Dia mundial sense cotxes

El 22 de setembre es celebra el Dia mundial sense cotxes dins del marc de la Setmana europea de la mobilitat sostenible, que enguany és del 18 al 22 de setembre. Estes celebracions tenen per objecte fomentar l'ús de mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient, sensibilitzar sobre la importància de la mobilitat sostenible i reduir l'ús del vehicle privat.

Des del Parc Natural del Túria volem sumar-nos a esta conscienciació i hem organitzat una jornada amb un mitjà de transport sostenible com és la bicicleta. A més, per a acudir a la jornada, no cal fer ús del cotxe, sinó que es podrà arribar i tornar amb transport públic mitjançant el metro. La jornada consisteix en una ruta interpretativa en bicicleta amb un recorregut no circular d'uns 13km (es finalitzarà a un lloc distint al qual s'inicia).

La ruta s'iniciarà en l'estació de metro de Riba-roja de Túria a les 9:15 (s'esperarà al metro que arriba a Riba-roja de Túria a les 9:06 -cal pujar al primer o últim vagó, on hi ha més espai, i no aglutinar-se moltes bicis en un mateix lloc-). S'accedirà en bicicleta al riu a través de carrers del municipi, havent de creuar una carretera. Durant el recorregut en bicicleta per la ruta fluvial s'efectuaran breus parades per explicar el bosc de ribera del Túria.

La ruta fluvial presenta un traçat no asfaltat, en bones condicions en general excepte en trams puntuals, però que per a poder circular per ella resulta necessari fer-ho amb bicicleta de muntanya.

A mitjan recorregut, es farà una parada d'una mitja hora per esmorzar i descansar. A la represa, es seguirà per la ruta fluvial fins arribar a l'àrea recreativa de la Presa. Des d'ací, abandonarem la ruta fluvial i ens desviarem per la urbanització de la Presa per finalitzar la jornada en la parada de metro de la Presa (línia 9 de metrovalencia). En este últim tram dins de la urbanització s'haurà de salvar un desnivell d'uns 75 metres, amb algunes rampes empinades. Des de la parada de metro de la Presa hi ha serveis de metro cada 40 minuts tant sentit Riba-roja com sentit Manises/València.

 

Dades de l'activitat:

  • Data: dissabte 25 de setembre de 2021.

  • Hora: 09:15h.

  • Lloc: L'inici serà a l'estació de metro de Riba-roja de Túria (línia 9 de metrovalencia). El final serà a la parada de metro de la Presa (línia 9). Hi ha serveis de metro cada 40 minuts.

  • Duració aproximada: 3-4 hores (variable).

  • Longitud aproximada: 13 km. Recorregut NO circular.

  • Desnivell: 75 m.

  • Dificultat: Mitjana. No recomanable per a menors de 12 anys.

  • Requisits: Portar bicicleta de muntanya (mountain bike); es circularà per camins no asfaltats i per carrers de Riba-roja i la Presa.

  • Avisos: Activitat gratuïta. Inscripció prèvia necessària.

  • Inscripció: parque_turia@gva.es / 96 271 87 15 - 660 127 250. Preferentement per e-mail indicant les següents dades:

    1. Nom complet de la persona responsable

    2. Nombre de participants (edat dels/de les menors, si escau)

    3. Telèfon mòbil

    4. Direcció e-mail

    5. Població de procedència

  • Recomanacions: Portar aigua, casc, repel·lent per a mosquits, protector solar i esmorzar. És obligatori per a complir amb la normativa de sanitat, que totes les persones que participen en la jornada en els moments en els quals no es puga mantindre una distància de 2 metres entre elles, utilitzen mascareta.

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies del nostre web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un e-mail automàtic en el moment de la publicació" – http://www.parquesnaturales.gva.es/va/web/pn-turia/suscripcion