El Parc Natural de la Serra d’Espadà es troba localitzat al sud de la província de Castelló, als últims estreps del Sistema Ibèric, i és un dels espais naturals millor conservats de tota la Comunitat Valenciana.

La serra d’Espadà és un gran massís muntanyós amb innombrables fonts, frescos barrancs i frondosos boscos d’alzines sureres. Localitzada entre les comarques de l’Alt Millars, Alt Palància i la Plana Baixa, discorre entre les conques dels rius Millars i Palància.

La superfície declarada com a parc ocupa unes 31.180 ha. Aquest fet el converteix en l’espai natural protegit de més extensió de la provincia de Castelló i el segon de la nostra Comunitat. Dels 19 municipis implicats, 11 tenen tot el terme municipal dins dels límits del parc natural (Aín, Alcudia de Veo, Almedíxer, Asuèver, Xóvar, Eslida, les Fonts d'Aiòder, Higueras, Pavies, Torralba i Vilamalur); mentre que els 8 restants (Alfondeguilla, Algímia d'Almonesir, Artana, Aiòder, Matet, Suera, Tales i la Vall d'Almonesir), sols hi estan inclosos parcialment.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 Pozo Negro  Carrer de Eslida Pic Espadà
Mapa d'Espadà 
 
 
 
 
Mosquera