Visualització de contingut web

Ruta 1: Torre la Sal - Descripció

 

 

  

Ruta 1: Torre de la Sal

 
El present itinerari proposa un recorregut circular d'uns 2'5 quilòmetres en total.

El recorregut pràcticament no té desnivells.

El punt més indicat per començar aquest itinerari és el Centre d'Interpretació del Parc Natural, situat al costat de l'Institut d'Aqüicultura de Torre de la Sal.

En el primer tram del recorregut, que discorre pròxim a la costa, podem disfrutar de les vistes que ens ofereix la primitiva barrera o restinga de cudols.

A escassos metres trobem un altre dels majors atractius d'aquest itinerari, una microrreseva de flora, on cal destacar-ne la presència del ginebre marí (Juniperus oxycedrus subsp. macrocarpa), una de les poques espècies vegetals llenyoses que es troben al parc i que té un destacat interès per estar arreplegada en el Catàleg Valencià d'Espècies de Flora Amenaçada com a " espècie vigilada".

Si continuem pel camí que ens allunya de la costa, arribarem a un senillar prou espés on, amb un poc de paciència i alguna noció d'ornitologia, podrem distingir espècies tan emblemàtiques com la xitxarra mostaxuda (Acrocephalus melanopogon) o el gall de canyar (Porphyrio porphyrio).

Al travessar el pont del "Canal del centre" tornem al Centre d'Interpretació pel camí del "Pont roig" on podem donar una ullada a l'obra de l'home amb la creació de xicotetes marjals.