Visualització de contingut web

Ruta roja: Muntanyeta verda

Duració: 1h 30 min aprox.

Km: 2,7

Tipus: Circular

Dificultat: Fàcil

Punt d'Inici: Parking Muntanyeta Verda

Descripció:

Comencem aquesta ruta a l'aparcament als peus de la muntanyeta verda, on ens dirigeixen els senyals des de la carretera de "Parc Natural La Marjal". Estem al costat del naixement del riu "Salinar", les bogues delaten l'ullal que dóna lloc a aquest menut afluent del riu "Bullent". Seguirem el sender que transcorre paral·lel al riu, si anem atents podrem veure les llisses nedant o fins i tot saltant per atrapar insectes, i a les escandaloses gallinetes d'aigua amagar-se entre els joncs de les riberes. Travessem un pont de fusta que passa sobre un dels canals que condueix l'aigua cap als arrossars, fins arribar a unes passarel·les de fusta.

En aquest punt tenim l'opció de desviar-nos seguint les passarel·les que voregen un "lluent", es tracta d'una petita llacuna que a causa de tenir més de 50 cm. de profunditat no està ocupada pel senill ni les bogues, són aquestes zones les preferides de les fotges i els ànecs reals per descansar i alimentar-se en la Marjal.
 
Després del recorregut per les passarel·les arribem al punt on el Salinar s'uneix al Bullent, al costat d'unes bombes i una comporta que serveixen per regular el cabal i l'aprofitament agrícola de l'aigua. Seguint cap a l'esquerra arribem al "Calapatar" una bonica zona al costat del riu Bullent, on podem observar algunes de les espècies de flora aquàtica indicadores de les bones condicions de l'aigua en aquest punt.
 
Per tornar al punt de partida, podem seguir el camí de terra que voreja la muntanyeta coneguda com la "Muntanyeta verda", fins a la zona d'aparcament. Si ens ve de gust veure una perspectiva de tot el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, podem pujar pel camí asfaltat fins al mirador que es situa a la part alta d'aquesta elevació. En aquest punt podem observar el paisatge en el qual se'ns descobreix la realitat de la Marjal: un territori molt domesticat per l'ésser humà, en el que l'aigua ha estat canalitzada per facilitar el cultiu de l'arròs, i on conviuen usos tradicionals com la agricultura, la pesca i la caça, amb zones de reserva en què el senillar són el refugi i llar de gran diversitat d'espècies d'insectes com les libèl·lules, rèptils com les tortugues, mamífers com el senglar i multitud d'aus aquàtiques.
 
 
 

Recomanacions:

És important portar abundant aigua, sobretot en els mesos més calorosos, ja que no hi ha fonts pròximes. No oblides el protector solar, el repel·lent antimosquits, gorra o barret i calçat còmode. Si disposes de prismàtics, porta-te'ls amb tu per a poder observar l'avifauna.

I recorda: En la Naturalesa no deixes petjada.