Notícies

Ves enrere Agricultura en el Turia. Evolució d'una forma de vida

Agricultura en el Turia. Evolució d'una forma de vida

Una part important del Parc Natural del Turia són àrees agrícoles tant de seca com de regadiu. Les zones agrícoles constituïxen en si mateixa un ecosistema molt important perquè alberguen una gran biodiversitat, i a nivell soci-econòmic són un dels pilars de l'economia de de l'àrea de soci-influencia del Parc Natural.

L'agricultura és una activitat en constant canvi i que en l'actualitat tendix cap a pràctiques responsables i sostenibles en la conservació del medi natural.

La jornada consistirà en un recorregut interpretatiu per les hortes de Pedralba en companyia d'agricultors locals, que donaran a conéixer quals són els cultius predominants, les diferents pràctiques agrícoles i les diferències entre l'agricultura tradicional, l'agricultura actual i l'agricultura ecològica.

El recorregut serà d'aproximadament 10 quilómetros, en dificultat baixa, en parades per a comentar les diferents casuístiques dels cultius.

Els agricultors locals Simón Sánchez, productor en agricultura ecològica, Juan Manuel Martínez productor en agricultura amb la modalitat de producció integrada i youtuber agrícola, i Ignacio Castellano Mateu, agricultor i Regidor d'Agricultura i Medi Ambient de l'Ajuntament de Pedralba, ens acompanyaran en el recorregut, aportant la seua experiència sobre una activitat econòmica molt important en el món rural i interrelacionada amb la conservació de la biodiversitat.

 

Dades de l'activitat:

 

  • Dia: disabte 15 maig de 2021

  • Hora d'inici 09:00 h.

  • Lloc de trobada: Pàrquing del Molí a Pedralba. En carrer Candilico, accés des de carrer Acequia.

  • Duració aproximada de la jornada: Aprox. 5 hores.

  • Avisos: places limitades, inscripció prèvia necessària (660127250, parc_turia@gva.es).

  • Recomanacions: cal portar aigua, esmorzar, roba i calçat apropiats per a caminar per terreny forestal. Jornada recomanada per a majors de 12 anys.

     

"Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació" – – http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-turia/suscripcion