Notícies

Ves enrere Caminant per la màquia

Caminant per la màquia

ITINERARI GUIAT PER LA DEVESA DEL SALER, PER A DONAR A CONÈIXER LA IMPORTÀNCIA D'AQUEST BOSC MEDITERRANI I ELS SEUS PROTAGONISTES

En el si de les diferents civilitzacions històriques, el bosc mediterrani ha sigut un element fonamental per a la vida dels habitants. S'ha establit una relació entre l'home i el bosc, en ocasions estable, però quasi sempre desequilibrada i perjudicial per a un bosc que es caracteritza per la diversitat i la seua fragilitat, sensibilitat i vulnerabilitat.

El bosc mediterrani, espai ecològic, valor econòmic i bé social, ha conegut, i coneix encara, formes d'explotació que estan en l'origen d'interessos contraposats i de qüestions territorials, socials, econòmiques i ecològiques.

Ha sigut sobretot en els últims anys del segle XX, quan s'han posat en relleu les múltiples funcions dels boscos en el món mediterrani i la seua importància per a la vida dels homes que ho habiten.

Realitzarem un recorregut per la Devesa, on podrem gaudir en directe de la frondositat del bosc mediterrani que ocupa aquesta part de la restinga i que en les diferents parades coneixerem els seus protagonistes i l'estreta relació que han tingut amb els pobladors de l'Albufera.

  • Data: Diumenge 23 de maig.
  • Horari i lloc d'inici: 9:00 h. Centre d'Interpretació Racó de l'Olla.
  • Preu : Gratuït.
  • Avís: Places limitades, inscripció prèvia necessària 963868050.

Recomanem portar roba còmoda, prismàtic, càmera de fotos.